Image Hotspots – Interaktivne točke na sliki

Kratek opis aktivnosti

Aktivnost Interaktivne točke na sliki ustvarjalcu omogoča, da na izbrana mesta slike doda aktivne točke, ki lahko vsebujejo dodatne informacije o obravnavani temi, v obliki besedila, slike ali videoposnetka.

Udeleženec s klikanjem po aktivnih točkah odkriva besedilo, slike ali videoposnetke in tako usvaja, poglablja ali utrjuje svoje znanje.

Pedagoška vrednost

Pedagoška vrednost aktivnosti je v tem, da udeleženec odkriva točke z različnimi dodatnimi informacijami v različnih predstavnih oblikah. Udeležencu to omogoča samostojno raziskovanje.

V primeru dobro izbrane kombinacije besedila, slik in videoposnetkov pri točkah, lahko z aktivnostjo udeleženci zelo dobro poglobijo svoje znanje.

Prednosti in omejitve

Prednost aktivnosti je v tem, da lahko ob sliki prikažemo veliko dodatnih informacij za udeležence, v različnih oblikah. Prav tako, lahko za točke izberemo oblike in barve.

Omejitev predstavlja nastavitev, ki ne omogoča, da bi bile posamezne točke različnih oblik,  s čimer bi lahko aktivnosti dodali še večjo dodano vrednost.

Primer realizirane aktivnosti

Strojna oprema računalnika by U is licensed under CC BY 4.0

Naloge na naši strani lahko uporabite na dva načina

Reuse si lahko na svoj računalnik prenesete datoteko .h5p, ki jo lahko nato uvozite v svoje spletišče ali v spletno učilnico Moodle. Pogoj za uporabo je nameščen vtičnik h5p.

V tem primeru boste nalogo lahko naknadno urejali in spreminjali.

Z Embed pa lahko dostopate do kode, s katero lahko obstoječo aktivnost vdelate v svoje spletno mesto.

V tem primeru lahko nalogo uporabite le točno takšno kot je.

Dostopnost